Peter Marček vystupuje proti NATO, hlasoval za jeho rozšírenie

V polovici októbra minulého roka vyšiel na pódim skromného zhromaždenia v centre Bratislavy nezaradený poslanec Peter Marček. Napriek prechladnutiu sa rozhodol, že na podujatí s názvom Za mier, za Slovensko bez NATO, cudzích vojsk a privandrovalcov, vystúpi.

„Chceme ich tu?“ pýtal sa zákonodarca okolostojacich na vojská NATO a Spojených štátov amerických a burcoval zhromaždenie, aby nahlas vyjadrilo svoj nesúhlas. „Dajme im to najavo! Zakričte poriadne: My nechceme NATO!“

O pár mesiacov sa ale Marčekov názor zmenil. Kritický pohľad odložil a svojím hlasom sa pridal k oficiálnej línii zahraničnopolitickej orientácie Slovenska. Spolu s ďalšími 110 poslancami podporil vstup Severomacedónskej republiky do NATO.

Podľa vlastných slov nikdy nepatril k ľuďom, ktorí by vyzývali na vystúpenie zo Severoatlantickej aliance či z Európskej únie. „Hovorím to, aby sme všetky zmluvy robili striedmo, korektne a rozumne voči Slovenskej republike,“ dodáva Marček, čo ho motivovalo ku kritike.

Marček dodal, že by uvítal, aby sa členom NATO stalo aj Rusko.

Proti rozšírovaniu NATO hlasovali len Kotlebovci z ĽSNS. Šimkovičová – Marčekova blízka a spolustraníčka sa zdržala (keď manipuluješ, tak sa zdržiš).

zdroj: https://www.aktuality.sk/clanok/682135/poslanec-marcek-vystupuje-proti-nato-jeho-rozsirenie-podporil/

Odkaz na samotné hlasovanie.

https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=schodze/hlasovanie/hlasklub&ID=42130

   Send article as PDF   

Check Also

Daniel Bombič aka DKx pravdepodobne pod vplyvom alkoholu a drog začal útočiť a ponižovať Suju z Republiky. Išlo o reakciu na Suju, ktorý si dovolil kritizovať SMER-SD a SNS, miláčikov DKx.

zdroj: https://t.me/SvedkoviaBombicovi/534 Daniel Bombič po pár hodinách tento príspevok vymazal. Buď vytriezvel trošku, alebo… Reakcia …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *