MUDr. Piják: Národy, ktoré jedia najviac mäsa majú zvyčajne najdlhšiu dĺžku života.

graf spotreby mäsa na obyvateľa podľa krajín z údajov FAO za rok 2020.
Spotreba hovädzieho mäsa:
Prasačie mäso:
Baranie a kozie mäso:
Hydina:
Zaujimavosťou je, že Slovensko tu nevidíme a práve Slovensko má najväčši výskyt rakoviny hrubého čreva na svete po Maďarsku.
https://www.wcrf.org/cancer-trends/colorectal-cancer-statistics/
Možno vďaka fanatickým podporovateľom vegetariánstva ako je MUDr. Bukovský sa je menej mäsa.

zdroj:

   Send article as PDF   

Check Also

Baránek je za obnovenie Rakúsko-Uhorska

zdroj: https://www.facebook.com/MichalPijakMDPersonalizedPaleoNutrition/posts/pfbid02MMpKqyPexe4TkNUYe2dAkbxPxknWQZRYw9ahw7d7EgvQkmhKyL9LurE6GSbnCcHNl?comment_id=1104351611398548    Send article as PDF   

One comment

  1. Panstvo sa často snažilo obmedziť poddaným prístup k mäsu, zakazovali ľuďom poľovačky, ale pre seba a svojich pandúrov mali mäsa vždy dosť. Prečo asi?
    V jednej knihe som čítal, že podľa archeologického výskumu v Európe pri prechode z paleolitickej loveckej stravy na neolitickú poľnohospodársku stravu (obilie a tak) klesla priemerná výška mužov zo 180 cm na 160 cm, podľa kostrových nálezov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *