štvrtok , 9 mája 2024

Aj v Rusku ministerstvo zdravotníctva lieči COVID-19 liekom od Pfizeru

Na Slovensku sa používa v nemocniciach na liečbu COVID-19 experimentálny Paxlovid, ktorý obsahuje Nirmatrelvir. V Rusku sa používa s názvom Skyvira a obsahuje 300mg Nirmatrelviru od Pfizeru:
https://pesquisa.bvsalud.org/global-literature-on-novel-coronavirus-2019-ncov/resource/pt/covidwho-2321846

Nirmetralvir vyvinul Pfizer koncom roka 2020, kedy ho začal testovať na myšliach. Od roku 2022 sa používa na experimentálnu liečbu COVID-19 a je stále vo fáze klinického testovania. Práve tieto prvé roky nehovoria nič o bezpečnosti lieku a väčšina liekov a hlavne vedľajšich účinkov sa prejaví po rokoch.  Nebezpečne je hlavne používanie s inými liekmi, keď nie sú známe vzájomne interakcie. Tie sa ukážu ešte neskôr a kombinácie s niektorými liekmi, napríklad na tlak, by mohli byť smrtelné. Nič z tohto nie je vylúčené vzhľadom na krátku dobu od objavenia molekuly. Nie je výnimka, že jeden človek užíva aj 10 a viac rôzných liekov.

Postupne sa objavujú vedľajšie účinky. V roku 2023 u zdravého človeka Paxlovid spôsobil spomalenie srdcového rytmu, čo môže viesť k zastaveniu srdca a smrti.
https://www.shoremedicalcenter.org/news/first-known-case-rare-side-effect-covid-19-drug-paxlovid-discovered-experts-shore-medical

Zoznam liekov, ktoré ak sa užívajú súčasne s Paxlovidom môžu viesť k smrti:
https://labeling.pfizer.com/ShowLabeling.aspx?id=19599

Ďalšie vedľajšie účinky Paxlovidu: Žltačka, hepatitída, ťažké kožné choroby – odlupovanie a rozpad kože…

Rusofilov tieto správy nepotešia. Prečo Rusku robí experimenty na svojich občanoch a dokonca im dáva lieky od amerického Pfizeru.

zdroj: https://promomed-ru.translate.goog/en/catalog/original/skayvira/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=wapp

 

   Send article as PDF   

Check Also

V Rusku po vzore Číny prebieha identifikácia tváre obyvateľov použitím kamier

Rusko v sledovaní a napĺňani agendy 2030 nezaostáva. Značenie a identifikácia dobytka v klietkach (ľudia …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *