štvrtok , 9 mája 2024

Mnohé európske a americké firmy z Ruska odišli, farma firmy nie… biznis musí ísť.

Johnson & Johnson — Je americká korporácia. V Rusku zostáva a má kancelárie v Moskve, Novosibirsku, Petrohrade, Jekaterinburgu.
https://jnjinstitute.com/en-emea/location/moscow-russia

Pfizer, Johnson & Johnson, Novartis, a Abbott sú americké farmaceutické firmy, ktoré vyrábajú lieky v Petrohrade a iných oblastiach Ruska.  Riaditeľ Pfizeru – Žid Albert Bourla sa vyjadril na CBS, že Pfizer neplánuje ďalšie investície v Rusku, ale ani neplánuje ukončiť väzby s Ruskom.

Rusko vzhľadom na laxný prístup k ľudským právam je vhodným miestom na vykonávanie experimentov a klinických štúdií. Práve v Rusku Pfizer vo veľkom vykonával klinické testy experimentálneho Paxlovidu. Pred Ruskou inváziou na Ukrajinu prebehlo 3072 klinických testov. Vo veľkom vykonávajú v Rusku klinické skúšky liekov aj nemecký Merck, britsko-švédska Astrazenneca.

Žiadna z veľkých farmaceutických firiem alebo výrobcov zdravotníckych zariadení neoznámila, že zatvorí svoje výrobne alebo predajne v Rusku.

Mnohí toto kritizujú a nazývajú to pokrytectvo. Aj mnohí majitelia menších farmaceutických firiem napísali otvorený list, aby veľké nadnárodné firmy odišli z Ruska. Nie. Odmietajú. Prišli by o miliardové zisky. Je to zaujimavé, že dva štáty ako USA a Rusko sú v nepriamej vojne, ale robia vzájomny biznis.
https://medium.com/@BusinessLeadersForUkraine/call-for-business-leaders-to-economically-disengage-from-russian-industry-7055f86b956e

Podobne aj nadnárodná GlaxoSmitheKline, známy najmä ako výrobca vakcín, odmieta odísť z Ruska a pokračuje v predaji a výrobe liekov a vakcín.

V závere článku je dobrý komentár. Že aj USA robilo biznis s Nemeckom a Hitlerom do poslednej chvíle…
zdroj: https://kffhealthnews.org/news/article/big-pharma-reaction-russia-ukraine-war/

   Send article as PDF   

Check Also

V Rusku po vzore Číny prebieha identifikácia tváre obyvateľov použitím kamier

Rusko v sledovaní a napĺňani agendy 2030 nezaostáva. Značenie a identifikácia dobytka v klietkach (ľudia …