piatok , 19 apríla 2024

Aj Jednota bude sankcionovať zamestnancov ak nepôjdu na testy

Internetom sa šíri dokument, v ktorom Jednota rieši presun zamestnancov medzi predajňami v prípade ich nedostatku, alebo množstva pozitívnych.

30.10.2020 budú plošné testy, Jednota v dokumente uvádza, že od tohto dňa zakazujú čerpanie dovoleniek. Tým sa snažia zastrašiť zamestnancov s cieľom zúčastniť sa testov. Ako mnoho odborníkov a autorít poukázalo, testy sú nepresné, nekvalitné a nie sú ani určené na plošné testovanie.

V texte sa spomína, že zamestnanec, ktorý sa nepreukáže negatívnym výsledkom testu a bude v karanténe, nemá nárok na PN a organizácia bude nútená jeho karanténu riešiť neplateným voľnom. Upozorňujú, že v prípade, že zamestnanec bude mať neplatené voľno z tohto dôvodu prichádza o nadstavbovú zložku mzdy a tiež o benefity, ktoré by mu v prípade priaznivého ukončenia roka prináležali.

Počas nasledujúceho víkendu bude potrebné, aby si každý vedúci zabezpečil, aby mu pracovníci nahlasili ihneď výsledok testu. Následne nám písomne na mail svojho vedúceho strediska nahlasíte zamestnanca, ktorý mal pozitívny výsledok testu. Počas víkendu bude na ústredi krízový štáb, ktorý v prípade potreby urýchlené pripraví opatrenia na zabezpečenie aspoň čiastočného chodu predajní. Pomohlo by nám, keby sa zamestnanci predajní dali otestovať najneskôr v sobotu, aby sme mali čas riešiť v nedeľu potrebné opatrenia. Prvý deň po nástupe na pracovisko sa musí vedúcemu každý zamestnanec preukázať negatívnym výsledkom testu.

zdroj: https://www.facebook.com/misicka.hornackova/posts/3343671395729284

Aké má právo Jednota kontrolovať informácie o zdravotnom stave pacienta?

   Send article as PDF   

Check Also

Ombudsmanka Patakyová má mesačne luxusný príjem vyše 5000 EUR mesačne, za čo?

Lekár požadoval právnu pomoc od úradu ombudsmanky v prípade porušovania ľudských práv, medzinárodnych dohovorov a …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *