piatok , 19 apríla 2024

Galko predával utočné pušky za 12 EUR/kus, Naď ide kupovať za cca 4000 EUR/kus

Ministerstvo obrany Slovenskej republiky plánuje nakúpiť 80 samopalov HK UMP SD. Naď vybral nemeckého výrobcu, i keď slovenský výrobca Grand Power ponúka samopaly s rovnakými parametrami za cca 1000 EUR/kus. Z kúpy od Grand Power by však asi nikto nedostal všimne.

Zaujimavosťou je, že do dnešného dňa žiadné z hlavných médií o tomto nákupe nepíše.

Kúpu nemeckých UMP, ktoré sú z plastu kritizoval sám Jaroslav Kuracina – slovenský výrobca Grand Power: „Grand Power Stribog AP9A3 (na fotke spolu s AP9A3S) je hlboko pod 1 000 eur, tento samopal vyhrál viaceré ceny a konania.

https://www.armadnymagazin.sk/2020/08/14/toto-je-ta-podpora-domaceho-priemyslu-uspesny-slovensky-vyrobca-zbrani-spochybnuje-slova-ministra-obrany/

Do USA exportujeme vyše 2 000 kusov mesačne, od septembra by to malo prekročiť až 3 000 kusov. Nie sme chvalabohu odkázaní na nejakých 80 kusov pre naše Ministerstvo obrany, ale principiálne mi prekáža dať 3 900 eur z peňazí daňových poplatníkov za plastové UMP.

Pritom ešte pred pár dňami sa Naď vyjadril, že bude uprednostňovať domácich výrobcov a verejné obstarávania budú transparentné.

Naď si na svoje ministerstvo zobral bývaleho ministra vnútra, rodáka z Klieštiny (okres Považská Bystrica). Ten je známy tým, že predával nie plastové utočné pušky ako UMP, ale poctivé kovové Vzor 58, kus za 12 EUR.

https://domov.sme.sk/c/22403801/nad-galko-nie-je-trucpodnik-bude-bojovat-proti-korupcii.html

Galko doteraz obhajuje predaj utočných pušiek za 12 EUR/kus. Tým, čo o tomto jeho nevýhodnom predaji píšu zastrašuje súdmi. Je však jasné, že na súde by neuspel.

https://www.parlamentnelisty.sk/arena/208060/vysudim-od-nich-more-penazi-a-dam-ich-na-charitu-odkazuje-galko-tym-ktori-ho-vinia-z-nevyhodneho-predaja-samopalov-pre-pl-vyslovil-zelanie-ktorym-svojich-kritikov-nepotesi/

   Send article as PDF   

Check Also

24. mája sa bude rokovať o pandemickej zmluve a totalite pod zámienkou ochrany zdravia

Čas je dôležitý: 24. mája sa začína 77. zasadnutie Svetového zdravotníckeho zhromaždenia, na ktorom sa …